معاون بهداشتی دانشگاه با بیان اینکه روزه داری در ماه مبارک رمضان علاوه بر آثار روحی و معنوی، اثرات جسمانی بسیار ارزشمندی دارد گفت: پیروی از یک برنامه‌ی غذایی صحیح در ماه مبارک رمضان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است که هم می‌توان عادات غذایی غلط را اصلاح کرد و هم از برکات معنوی این ماه، بهره برد.
دکتر سید محمود رضوانی افزود: در ماه مبارک رمضان، تامین انواع مختلفی از مواد غذایی به تناسب با یکدیگر و مقادیر کافی از مواد موردنیاز برای حفظ سلامت بدن و رعایت میانه‌روی و تعادل با محدودکردن غذا‌های دارای چربی، کلسترول، قند، نمک زیاد و ترکیبات افزودنی توصیه می‌شود.
معاون بهداشتی دانشگاه با تاکید بر اینکه روزه‌داران در این ایام باید از تمام گروه‌های غذایی استفاده کنند، گفت: مصرف نان و غلات، میوه‌ها، سبزی‌ها، گوشت و تخم مرغ، لبنیات، حبوبات و مغز‌ها باید توسط روزه داران در این ماه مورد توجه قرار گیرد و وعده سحری و دو وعده افطار و شام نیز از وعده‌های اصلی روزه دار باشند.
دکتر رضوانی با تاکید به استفاده روزه داران در وعده‌ی سحری از غذا‌های کم حجم و غنی از مواد مغذی که کم نمک، کم چرب و کم شیرین افزود: همچنین روزه داران در وعده سحری می‌توانند از سبزیجاتی که آب بیشتری دارند و در طول روز از تشنگی و کم آبی بدن جلوگیری می‌کنند مثل کاهو، خیار و گوجه فرنگی نیز استفاده کنند.
وی در ادامه علت تشنگی، خشکی دهان و گلو روزه داران را در طی روز، مصرف نوشابه‌های گازدار، شربت‌ها وهمچنین، چای خیلی شیرین و چای پررنگ ذکر کرد و افزود: مصرف بیشتر از هشت لیوان آب آشامیدنی سالم و سایر مایعات طبیعی و سبزیجاتی که آب بیشتری دارند در فاصله افطار تا سحر بدن را از کم آبی در طول روزه داری، حفظ می‌کند.
دکتر رضوانی پرهیز از پرخوری در وعده‌ی افطار را یادآور شد و گفت: از غذا‌های سبک و در عین حال پر انرژی در افطار استفاده شود و مصرف یک لیوان آب گرم، چای کمرنگ و یا یک لیوان شیر گرم همراه با خرما یا عسل در شروع افطار و استفاده از غذا‌های سبک مثل فرنی، شیربرنج، نان، پنیر و سبزی که یکی از عادات خوب غذایی ایرانی در این ایام است می‌تواند، شروع یک وعده‌ی افطار سالم باشد.
وی افزود: انواع سوپ کم چرب، آش کم حبوبات و سبک، حلیم بــدون روغن هم غذای مناسبی برای افطار است و خوردن آش‌های غلیظ و چرب در وعده افطار توصیه نمی‌شود.
معاون بهداشتی دانشگاه همچنین محدودیت در مصرف بامیه و زولبیا را که مقادیر زیادی قند و چربی، اسید‌های چرب اشباع و ترانس دارند مورد تاکید قرار داد و گفت: شام به عنوان یکی از وعده‌های غذایی مهم در روزه داری باید مورد توجه قرار گیرد و بهتر است افراد روزه دار، حدود یک ساعت پس از صرف یک افطار بسیار ساده و سبک، به خوردن شام که می‌تواند از گروه گوشت، مرغ یا ماهی، حبوبات، نان یا برنج، به شکل پلو و خورشت، کوکو‌ها و کتلت کم روغن، خوراک‌هایی مختلف با نان سبوس دار همراه با سبزی و سالاد، ماست و یا دوغ باشد، اقدام کنند./صداوسیماگیلان
وی با بیان اینکه مصرف میوه و مایعات برای جبران کم آبی بدن و حفظ سلامت و ایمنی بدن پس از شام و تا پیش از خواب ضروری است، ابراز امیدواری کرد؛ روزه داران با رعایت اصول صحیح تغذیه در ماه مبارک رمضان، در کنار آثار روحی و معنوی از اثرات جسمانی و بهداشتی روزه داری نیز، بهره‌مند شوند.